Epsom druska



Užsakyti:
Talpa:Kaina:Kiekis:
1 kg3.00 Eur
3 kg 8.00 Eur
6 kg15.00 Eur


Taip pat turime 25 kg pakuotes http://www.ajurvedavisiems.lt/index.php?action=produktai&id=537

 

Epsom druska (Epsom Salt chemicaly pure, FCC)

Sudedamosios dalys: Magnesium Sulphate

Kilmės šalis: Vokietija

Mūsų siūloma Epsom druska yra ypatingai švari ir kokybiška. Balti bekvapiai kristalai be jokių cheminių priemaišų. REACH registruota kaip maisto papildas farmacinei industrijai.

Patikimas ir aiškus gamintojas ir jo viešai prieinami sertifikatai  

 

 

 

Epsom druska kitaip dar vadinama magnio druska, nors iš tiesų tai visai ne druska. Tai natūraliai susidarantis mineralų junginys – magnio sulfato heptahidratas. Toliau bus minimas kaip magnio sulfatas. Jis nuo seno naudojamas daugybei ligų gydyti, namų ruošoje ir sodininkystėje. Pavadinimas šio junginio kilo nuo Epsom miestelio vardo Anglijoje, kur ši druska išgaunama. Nesumaišykite – magnio sulfatas yra cheminė medžiaga, o magnio sulfato heptahidratas arba kitaip epsom druska yra natūraliai susidarantis mineralas. Šiame aprašyme minėsiu tik Epsom druską 

Įrodyta, kad magnio sulfatas pasisavinamas per odą, tad Epsom druskos vonia yra malonus ir lengvas būdas pagerinti savijautą ir sveikatą.

Magnis dalyvauja daugybėje organizmo procesų, reguliuoja enzimų veiklą, mažina uždegimus, gerina raumenų ir nervų funkcijas. Magnio sulfatas gerina medžiagų įsisavinimą ir šalina toksinus.

 

Epsom druskos savybės

 

Mažina stresą ir atpalaiduoja raumenis. Streso metu magnis yra išstumiamas iš organizmo ir gaminamas adrenalinas. Ištirpinta vandenyje Epsom druska, pasisavinama per odą ir atstatomas magnio kiekis organizme. Magnis skatina seratonino išskyrimą, kuris suteikia atsipalaidavimo ir ramybės pojūtį. Taip pat padidina energiją ir ištvermę įtakodamas adenozino trifosfato (adenosine triphosphate), energijos „užtaiso“ ląstelėse, gamybą. Teigiama, kad maudantis vonioje su epsom druska tris kartus per savaitę, ne tik pagerės savijauta, būsite energingesnis, bet ir atrodysite geriau, nes tokios vonios padeda lieknėti.

Mažina skausmą ir mėšlungį. Magnio sulfato uždegimą ir skausmus mažinantis poveikis yra gerai žinomas, todėl jis naudojamas raumenų bei migreniniams skausmams, bronchinei astmai gydyti. Galima net pasidaryti kompresą sumaišius epsom druską su karštu vandeniu ir uždėjus gautą „košelę“ ant skaudamos vietos. O į kojų vonelę įbėrus puodelį magnio druskos, ne tik pailsės ir atsigaus pavargusios pėdos, bet ir dings nemalonus kvapas.

Gerina raumenų ir nervinę veiklą. Magnio sulfatas reguliuoja elektrolitus, užtikrinančius tinkamą nervų, raumenų ir enzimų veiklą, organizme. Taip pat magnis įtakoja kalcio pasisavinimą, kuris atsakingas už kūno elektros impulsus.

Padeda išvengti arterijų kalkėjimo ir kraujo krešulių. Teigiama, kad epsom druska padeda apsisaugoti nuo širdies ligų ir insulto, nes gerina kraujotaką, mažina kraujospūdį ir gerina kraujagyslių elastingumą.

Didina insulino efektyvumą. Tinkamas magnio sulfato lygis padidina insulino efektyvumą, mažindamas diabeto sunkumo lygį.

Mažina vidurių užkietėjimą. Daugybės tyrimų įrodyta, kad epsom druska gali būti naudojama vidurių užkietėjimo gydymui. Vartojama į vidų ji veikia kaip šlakus šalinanti medžiaga žarnyno valymui. Turi vidurius liuosuojantį poveikį, nes padidina vandens kiekį žarnyne ir suteikia laikiną palengvėjimą nuo vidurių užkietėjimo. Tačiau mes griežtai nepatariame vartoti epsom druskos vidurių užkietėjimo gydymui be gydytojo konsultacijos.

Šalina šlakus iš organizmo. Epsom druska šalina šlakus ir sunkiuosius metalus iš ląstelių, mažina raumenų skausmą ir padeda organizmui atsikratyti žalingų sankaupų. Pridėjus tinkamų mineralų į vonios vandenį yra sukeliamas atvirkštinės osmozės procesas, kai druska, šalinasi iš organizmo kartu su šlakais. Tam kartą per savaitę pasidarykite vonią su bent dviem puodeliais (250ml) epsom druskos ir tokiu pat kiekiu Himalajų druskos. Pabūkite vonioje 10-15 minučių.

 

Epsom druskos panaudojimas

 

Jei norite tiesiog pailsėti vonioje ar gražintis be pastangų, tiesiog įberkite du puodelius šios druskos į vonią ir mirkite ne mažiau kaip 12 minučių tris kartus per savaitę. Jei norite palepinti odą galite papildomai įpilti pusę puodelio mėgstamo aliejaus. Nenaudokite muilo ar prausiklių, kad neįtakotumėt druskos poveikio. Po vonios porą valandų pailsėkite. Jei sergate artritu, po vonios kiek galima daugiau judėkite, kad išjudintumėt sąnarius ir jie kuo mažiau stingtų. Tokia vonia gelbės ir nuo patempimų bei sumušimų.

Vonelės kojoms padės išgydyti „atleto pėdas“. Įaugusį nagą mirkykite vonelėje su sauja druskos tris kartus per dieną. Taip pat vonelė padės pašalinti rakštį. O jei vargina podagra, darykitės kiek galima karštesnę vonelę ir joje mirkykite skaudamą sąnarį.

Šveitiklis kūnui ar veidui. Tiesiog sumaišykite epsom druską su mėgstamu aliejumi ir duše naudokite kaip šveitiklį. Veidui galite sumaišyti su savo veido prausikliu ir naudoti kaip šveitiklį veidui. Mano mėgstamas kūno šveitiklis – epsom ir himalajų druskos. Pagal nuotaiką naudojamas su aliejum arba be jo.

Inkštirams šalinti į pusę puodelio verdančio vandens įberkite arbat.šaukštelį epsom druskos ir 3 lašus jodo tirpalo. Vatos gabalelį vilgykite mišinyje ir tepkite ant odos.

Namuose šią druską sumaišius su aliejumi galite naudoti rankoms plauti. Pabarstyti druskos prie įėjimo, kad nešliaužtų vidun šliužai. Sumaišius su indų plovikliu galite naudoti plytelėms šveisti.

Kartą per savaitę pabarstykite savo kambarinių augalų žemę epsom druska, nes daugeliui augalų reikia tokių mineralų.

Jei magnio sulfatu papildysite dirvožemį, veja nenustos žaliuoti. Įberkite du šaukštus epsom druskos į 4 litrus vandens ir apšlakstykite veją. Taip pat epsom druska apsaugos veją ir sodą nuo kenkėjų.

 

 

Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Kontaktai

Kaunas, Kęstučio 44
Tel.: 221303, 865998012
El.paštas: kaunas@ajurvedavisiems.lt
Darbo laikas:
I - 11-19
II - 11-19
III - 11-19
IV - 11-19
V - 11-19
VI - 11-16
VII - nedirbame
 

Duomenų apsaugos politika

Mes vertiname savo klientų saugumą, tad užsakymui įvykdyti reikalingi duomenys niekada nebus perduoti tretiesiems asmenims, nesusijusiems su užsakymo įvykdymu. 

Paspausdami mygtuką "Siųsti užsakymą" Jūs sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys bus naudojami tik užsakymo įvykdymo tikslu. Jūsų telefono numeris, pristatytmo adresas ir kontaktinis vardas bus pateiktas pristatymo kompanijai ir naudojamas tik siuntos pristatymo ir įteikimo tikslu. 

Jokie naujienlaiškiai ar informacija be atskiro Jūsų sutikimo nebus siunčiama.