Agni arbatos receptas
Agni galima apibūdinti kaip ugnies elementą, vieną iš penkių kūno elementų. Agni taip pat reiškia virškinamąją ugnį, kuri reguliuoja temperatūrą, yra atsakinga už praryto maisto virškinimą, įsisavinimą ir pavertimą energija ar sąmoningumu.
Agni arbata yra paprastas gėrimas kuris padeda reguliuoti ir stimuliuoti virškinimą, gerindamas visas virškinimo agni funkcijas.
Sudėtis:
1l. vandens
žiupsnelis Cayenne (raudonųjų ankštinių) pipirų
2 saujos maltos imbiero šaknies
2 v.šaukštai mėgiamo saldiklio
1-2 arb. Šaukšteliai rupios druskos.
Paruošimas:
Viską sudėkite į prikaistuvį ir virkite 20min. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite keletą minučių. Išspauskite ½ citrinos sultis ir supilkite. Nevirinkite su citrinos sultimis! Gėrimą supilkite į termosą ir mėgaukitės visą dieną.